Kachní maso je ideálním zdrojem proteinů.
Má vysoký obsah nenasycených mastných kyselin (PUFA), které snižují obsah cholesterolu v krvi.
Je vynikajícím zdrojem niacinu (vitamínu B 3). Niacin hraje důležitou roli při metabolických procesech v organismu a zároveň snižuje hladinu cholesterolu v krvi.
Kachní maso dále obsahuje vitamíny A a C a minerály, zejména železo, vápník a selen.
Bažant je velmi dobrým zdrojem vitamínu B12 , fosforu a selenu.
Kombinace kachního a bažantího masa tvoří dieteticky vyváženou a bohatou stravu s potřebným přísunem nezbytných aminokyselin.
Kachna a bažant 67 %, borůvky 2%, brusinky 2%, maliny 2%.
vitamín D3 (E671) 200 IU, zinek (E6) 15 mg, mangan (E5) 3 mg, jód (E2) 0,75 mg.
hrubý protein 10,8 %, obsah tuku 6,9 %, vlhkost 75,0 %, hrubý popel 2,5 %, hrubá vláknina 0,4 %.
Small (5-10 kg) | Small & Medium (1-25 kg) | Large (≥ 25 kg) |
To be used as complete feed | 200-400 g | 400-800 g |
To be used as complementary food, 50% of daily dose intake | 100-200 g | 200-400 g |